Při výběru vhodného materiálu pro terasu se nás zákazníci občas ptají, jestli dřevěná terasa dlouho vydrží?

Přestože vůně dřeva, příjemný dotek ani krásný pohled na dřevěnou terasu nic nenahradí, obava z vlivu vlhkosti a hniloby tohoto přírodního materiálu může na počátku znejistit každého majitele plánované terasy.

Není to ale nutné!

Terase na klíč s dřevinami pracujeme každodenně a rádi. Máme s nimi zkušenosti a známe tedy jejich kladné i záporné stránky. Zakládáme si velmi na tom, kde dřevo a další komponenty pro stavbu teras na klíč nakupujeme. Proto například terasové hranoly a terasová prkna rádi nakupujeme mimo jiné i u spolehlivého a osvědčeného dodavatele z Kutné Hory, který dováží již více než 6 let Sibiřský modřín. Sibiřský modřín se skvěle hodí na dřevěné terasy, protože díky vysokému obsahu pryskyřice dobře odolává vlhku a hnilobě. Prkna i hranoly jsou navíc vždy kvalitní a perfektně vyschlá.

Kromě dřeva zde pořizujeme také Terasové distanční podložky. Podložky nejen usnadní montáž terasy, ale hlavně dřevěným terasám výrazně pomáhají s odvodem vlhkosti z podlahy.

Terasová distanční podložka je vyrobena z odolného plastu splňující normu ISO 1183 a má rozměry: 80 x 25 x 6 mm.

Terasové Distanční podložky vkládáme vždy mezi terasová prkna na místech, kde se prkna kříží s hranoly. Podložka tak vytvoří lehkou spáru širokou 7 mm především tam, kde by se vlhkost držela nejdéle. Tím, že mezi prkny a hranoly proudí stále vzduch, distanční podložky umožní dřevu lépe dýchat a správně vysychat. Proto nedochází ke vzniku obvyklého hnilobného procesu.

Dřevěná terasa tak nemusí nutně znamenat krátkou životnost, když víte, jak na to!

Chtěli byste svou terasu na klíč? Stačí nám napsat z našeho kontaktního formuláře ZDE a my se o to postaráme!