Plánujete si nechat postavit svou dřevěnou terasu na klíč? Rádi byste měli vše hotové do sezóny? Jak správně vyplnit nezávaznou poptávku?

Pokud Vaše odpověď zní alespoň jednou ano, pak tento článek je určený přesně pro Vás.

Oslovit správně firmu nezávaznou poptávkou je základním krokem k úspěšnému vybudování terasy. Rozhodně nikdo z Vás nechce trávit čas s řemeslníky, kteří Vám místo pozdravu sdělí, že na Vás mají čas až příští rok, nebo že pro ně je zakázka příliš malá. První rada na úvod, pečlivě vybírejte, koho oslovíte.

Před oslovením doporučujeme projít si důkladně webové stránky. Na první pohled tak vidíte, jak přistupují jednotlivé firmy k prezentaci a jaká firma funguje. Přečtěte si pečlivě příběh/historii o tom, jak firma začala podnikat, co přesně dělá, jaký má k terasám vztah a jak dlouho působí na trhu. Zajímejte se i o to, v čem je právě tato firma výjimečná a proč byste měli zvolit právě ji. Určitě se podívejte také na jejich realizované zakázky, hodně Vám napoví. Zkuste si sehnat i dostupné reference.

Dalším krokem je samotné oslovení. Málo kdo chce rovnou terasu objednat, obvykle se chceme nejprve nezávazně zeptat, abychom si mohli vše v klidu promyslet. V případě, že oslovujete firmu skrze webové stránky, měli byste na nich obvykle najít jednoduchý a přehledný kontaktní formulář.

NEZÁVAZNÁ POPTÁVKA

Kontaktní formulář by Vás měl vést. Správný formulář by měl obsahovat pouze nezbytné informace pro výchozí komunikaci a kalkulaci. Mezi tyto informace patří vždy Vaše kontaktní údaje jako například jméno, příjmení, telefon, email, vše pouze v souladu s GDPR.

Dále byste měli najít ve formuláři prostor pro Vaše sdělení, tzn. stručný popis toho, co od firmy požadujete, jak velkou terasu plánujete a jak by měla vypadat? Také doporučujeme zmínit Váš oblíbený typ materiálu, který chcete na terasu použít, případně se zeptat na doporučení. Také jak je to s údržbou a servisem terasy.

Doporučujeme uvést do poptávky i Váš očekávaný termín realizace. Firmy si s Vámi upřesní obvykle termín výstavby až v momentu, kdy si prostor zaměří osobně technik a odsouhlasíte si finální cenovou nabídku, nicméně toto jim pomůže lépe odhadnout své termíny.

Nedílnou součástí formuláře by měla být i lokalita, kde by výstavba Vaší terasy na klíč probíhala. To má vliv například na cenu dopravy materiálu a lidí.

TIP: Podívejte se předem na webových stránkách, v jaké lokalitě firma má sídlo a kde působí.

Poslední, nicméně však jednou z nejdůležitějších informací, je možnost přiložení fotografie místa, kde má být Vaše terasa postavena. V případě, že chcete postavit terasu na klíč, tedy i včetně podloží, doplňte odpovídající informace podložené fotkami. Dobré fotky celého místa pomohou dobře odhadnout náročnost výstavby a celkových nákladů, každopádně finální nabídku téměř vždy obdržíte stejně až po osobním zaměření technika na místě. Nemělo by to ale pro Vás být již nemilé překvapení v podobě obrovských vícenákladů.

Podívejte se jaké informace od Vás požadujeme v Terase na klíč my ZDE.

Podívejte se jaké kroky vedou od poptávky k realizaci terasy na klíč od nás ZDE