VÝBĚR MATERIÁLU

Vybrat vhodný materiál pro stavbu je jedním z nejdůležitějších kroků při plánování Vaší terasy. Na chování a stabilitu terasy má vliv řada důležitých faktorů. Jedním z nich je místo, kde chcete svou terasu postavit. Zda bude u domu, u bazénu, v zahradě pod altánem nebo bude terasa umístěna ve výšce apod. Například u Bazénu se na plochu terasy často dostane voda, pod altánem bude méně náchylná vlivům počasí jako sníh a déšť atd. Samozřejmě při výběru materiálu se zohledňují i životnost materiálu, péče, dostupnost, cena, ekologie atd.

Pro terasu, která je součástí Vaše bydlení, je také podstatné, aby byla podlaha příjemná na dotek, na chůzi i na pohled. V terase na klíč pracujeme výhradně se dřevem, protože dřevo má hned několik výhod. Je přírodní, je příjemné na pohled i na omak, a má dobré vlastnosti odolávající vlivům počasí.

DŘEVINY EVROPSKÉ A EXOTICKÉ

Dřeviny nakupujeme pro Vás pouze tam, kde pracují profesionálové a umí se o dřeviny dobře postarat. To znamená, že například hranoly a prkna musí být vždy správně uskladněná a vysušená, aby dobře držela tvar a odolávala klimatickým podmínkám. V nabídce máme evropské i exotické typy dřevin. Různé dřeviny se liší svou tvrdostí, odolností nebo hustotou a jsou vhodné pro různé typy realizací.

Asi nejpoužívanější dřevinou pro výstavbu terasy na klíč je obvykle v ČR Sibiřský modřín. Je to středně veliký opadavý jehličnatý strom dorůstající výšky 20-50 m s kmenem až 1 m širokým. Je rozšířen především v Rusku. Výhodou této dřeviny je, že díky vysokému obsahu pryskyřice dobře odolává vlhku, plísním, hmyzu a hnilobě. Využívá se především na venkovní trámy, sloupy a na terasy. Prkna ze Sibiřského modřínu mají obvykle délku 3 a 4 metry a hranoly 4 metry a nabízejí se ve variantě s drážkami nebo hladké. Drážková varianta je vhodná například na terasu k bazénu, protože povrch díky častému výskytu vody na terase není tak kluzký. Hladká varianta se zase více hodí pro terasy k domu.

Mezi hlavní exotické dřeviny z naší nabídky pak patří například Massaranduba z Jižní Ameriky, která se řadí mezi velmi hustá a tvrdá dřeva. Díky tomu je tak vhodná pro velmi namáhané konstrukce. Dřevina IPE, známá jako Ironwood, pak patří mezi nejtvrdší dřeva na světě. Zajímavostí je, že při vhození do vody dřevo neplave, ale potopí se ke dnu.

OŠETŘENÍ DŘEVIN

Dřeviny na stavbu terasy doporučujeme řádně ošetřit terasovým olejem. Každý hranol a prkno před použitím napouštíme vysoce kvalitními terasovými oleji na přírodní bázi v různých barevných odstínech. Současně nabízíme i našim zákazníkům, kteří si u nás nechají postavit terasu na klíč, službu údržby zahrnující čištění a olejování před sezónou.

VÍCE INFORMACÍ

Více o našich dřevinách najdete na našich webových stránkách ZDE

Informace o péči o terasu najdete ZDE.

Pokud chcete postavit terasu a potřebujete poradit s výběrem materiálu, kontaktujte nás ZDE