Když mně v roce 2020 oslovil Josef Svoboda s nabídkou spolupráce ve firmě Terasa na klíč, přijal jsem jí bez zaváhání a s důvěrou. Možnost společně budovat lidem příjemná místa k relaxaci mi dává prostor přinést do řemesla něco nového.

Celý svůj dosavadní profesní život jsem zasvětil hotelnictví. Devět let jsem se věnoval hostům, kteří přijížděli do hotelu strávit svou dovolenou nebo dorazili na služební cestu. Poté jsem přešel na druhou stranu břehu k softwarové firmě a přes noc se na celých dvanáct let staly hotely mými zákazníky.

Řemeslníci, a potažmo i řemeslo, jsou často opředeni mýtem nespolehlivosti a neprůhlednosti. Kdo z nás někdy nečelil nejistotě, zda řemeslník vůbec dorazí nebo proč zakázka stála více peněz, než bylo uvedeno v nabídce. A to je pro mě jedním z hlavních důvodů, proč chci zkusit řemeslo promíchat s prvky hotelnictví.

Proto mimo jiné ctíme v Terase na klíč například těchto pár základních pravidel. Vždy voláme a píšeme zpět, i když jsme zrovna na stavbě. Na místo dorazíme včas a když nemůžeme, omluvíme se dopředu. Vícepráce vždy konzultujeme se zákazníkem předem a kdykoliv si nevíte rady, navrhneme postup řešení.

Těším se na spolupráci s Vámi!

Jan Kubeš
Terasa na klíč