Nová služba

Když jsme před lety (2019) zakládali firmu Terasa na klíč, rozhodli jsme se, že budeme stavět a udržovat především dřevěné terasy. Postupem času jsme naše portfolio postupně rozšířili například i o dřevěné ploty, dřevěné truhlíky, vyvýšené záhony nebo wpc terasy. V letošním roce jsme naše služby doplnili pak ještě o dřevěný obklad staveb.

Jak jsme začali?

První zakázkou bylo obložení garáže v Havlíčkově Brodě v celkové ploše 73 m2. Vloni jsme tam postavili modřínovou terasu na klíč, a protože byl s námi zákazník spokojen, objednal si u nás ještě obklad Rhombusem. Při dokončení prací na terase jsme si tedy garáž zaměřili, abychom dobře spočítali množství materiálu.

Výběr materiálu

Zákazník si přál obklad z modřínového Rhombusu na smrkových latích. Rhombus vodorovně s 1 cm mezerou. Pro nátěr si zvolil kvalitní UV ochranný olej značky OSMO. Od této značky měl již natřenou modřínovou terasu i obklad na domě a chtěl, aby mu to maximálně ladilo.

Jakmile jsme přijali materiál k nám na sklad, pustili jsme se do nátěru. Když jsme dřevo připravili, domluvili jsme se na termínu realizace. Díky mírné zimě jsme se pustili do práce během února.

Montáž

Nejprve jsme si nachystali nosný rastr ze smrkových latí. Na rastr jsme poté napnuli ochranou síť proti hmyzu a pak jsme se pustili do obkládání. Stěny garáže byly poměrně členité (okna, vykrojení, schody atd) a tak jsme se nevyhnuli častému formátování Rhombus na míru.

Celá akci jsme zvládli za 8 pracovních dní a zákazník byl s výsledkem velmi spokojen.