Chystáte se na stavbu terasy a váháte nad tím, jak má být velká?

Plánujete na terase relaxovat, tančit, večeřet, pracovat nebo jen posedět s přáteli?

Budujete svůj nový domov a rádi byste si postavili terasu?

Terasa je obvykle místem, kde budete často trávit svůj čas. Proto je důležité před objednáním terasy na klič dobře zvážit účel využití Vaší terasy.

Celková plocha terasy patří k bodům, které byste rozhodně neměli podcenit. Při plánování terasy proto dobře promyslete, k čemu bude Vaše terasa sloužit? Zda na ní budete chtít relaxovat u bazénu, posedět občas s přáteli nebo se stane Vaším pracovním místem.

Správná velikost a rozvržení terasy je klíčem k Vaší spokojenosti. Zajímejte se, kde bude umístěn nábytek, kde budete chodit s nádobím, kde bude terasa mít zábradlí, kde budou umístěny schody, kde si budou hrát Vaše děti a kolik přátel se vejde při návštěvě k Vašemu stolu atd.

Samozřejmě významnou roli při plánování terasy hraje i velikost pozemku kolem domu nebo svažitost terénu apod. Pokud si ale sami nevíte rady, obraťte se rozhodně na profesionály. Například správně zvolený architekt nebo projektant Vám může najít na pozemku prostor, který z počátku sami ani nevidíte.

Terase na klíč se proto vždy snažíme již při prvotní komunikaci pochopit a nasát účel Vaší plánované terasy. Ptáme se Vás proto, abychom Vám dobře poradili a navrhli vhodné řešení.

Není tedy z našeho pohledu tolik podstatné řešit velikost jako spíše způsob využití Vaší budoucí terasy.

Podívejte se na výběr našich realizovaných teras pro inspiraci ZDE