Jestli vidíte na první pohled v dálce zámek Žleby, pak Vás naše nová terasa zřejmě nezaujala 🙂

V červenci roku 2022 jsme se pustili do nové dřevěné terasy o rozloze 52 m2. Zadáním byla nová Terasa na klíč z exotického dřeva Garapa.

Protože byla výška mezi portálem a betonovou deskou téměř 25 cm, využili jsme rektifikační terče s roztečí 140-220 mm. Pro měření výšek jsme na ploše 4×13 m využili laserový nivelační přístroj.

Na desku jsme umístili terče a na terče jsme upevnili podkladové exotické hranoly. Prkna jsme pokládali směrem podél domu. Pod každé prkno jsme vkládali distanční podložky, aby mezi hranoly a prkny proudil vzduch a nedocházelo tak ke zbytečným hnilobným procesům.

Nakonec jsme konce prken na okrajích zabrousili, natřeli je voskem OSMO na řezné hrany a připevnili boční prkna po celém obvodu terasy.

Terasu jsme na konci zametli a uklidili vše, co zbylo ze stavby.

Majitelé po příjezdu zhodnotili postavenou terasu takto:

“Instalace terasy- dřevo Garapa, plocha cca 50m2: Vše proběhlo velmi hladce. Poptávka, zaměření, přizpůsobení dodatečným požadavkům- vše proběhlo velmi rychle. Domluvený termín byl dopředu znám a dodržen. Samotná instalace provedena velmi pěkně, na připomínky bylo ihned zareagováno a vše bylo do týdne upraveno. Jsem velmi spokojený. Celková komunikace perfektní. Tuto firmu mohu jen doporučit. Kéž by takto fungovali všichni.”

Podívejte se na další realizace od Terasa na klíč